Beste motorvrienden en vriendinnen,

 

Het echte motorseizoen zit er nu echt op. Behalve natuurlijk voor de echte bikkels die elk jaargetijde trotseren, dus ook de winter. Drie motorseizoenen heb ik deze nieuwsbrief verzorgd en nu wordt het tijd dat iemand anders het stokje gaat overnemen.
Ik heb het met veel plezier gedaan, maar toch moet me van het hart dat ik het betreur dat niemand van de leden in deze drie jaar een stukje of berichtje in de nieuwsbrief heeft geplaatst.

Dirk van Ravestein

 

Vacatures.

In de twee vorige Nieuwsbrieven kwam je dit kopje ook tegen. Het lijkt ons nuttig om jullie, die natuurlijk reuze geinteresseeerd zijn in het wel en wee van de club, over dit onderwerp even bij te praten.

Rona heeft te kennen gegeven dat ze beschikbaar is om Dirk als voorzitter op te volgen. Voor de vrijkomende plek op het secretariaat hebben we een liefhebber in de persoon van Willem V. gevonden. Hij heeft zich al op de hoogte kunnen stellen van wat er zoal van hem verwacht gaat worden en ziet het wel zitten.

Omdat Christ en Robert tot de blijvertjes in het bestuur kunnen worden gerekend is er nog  slechts  één (1)  post te vervullen: die van Algemeen Bestuurslid.

Met welke werkzaamheden die persoon (m/v) belast zal worden is een zaak die ingevuld gaat worden nadat het  bestuur door de ALV (door jullie dus!) is samengesteld.

Moet er natuurlijk wel een voltallig bestuur zijn. Kom, nu er nog een plaatsje vrij is, waarbij je dus een redelijke mate hebt van inspraak in wat de functie gaat inhouden, laat het dan even weten aan iemand van het bestuur. Kunnen we weer een hokje afvinken.

 

Het Bestuur  

 

Vulcanweekend 2015

Omdat we dit keer het Vulcan weekend op een bijzondere locatie wilden doorbrengen, hebben we ons best gedaan om het zo lang mogelijk geheim te houden.
Echter, om er te komen heb je een adres nodig, en aan de hand daarvan hadden de meeste deelnemers de locatie gevonden op Internet.Een mooi veld met authentieke zigeunerwagens was ons onderkomen voor dit weekend.                  

Nadat wij al op tijd aangekomen waren in de regen, hebben we lekker alle kacheltjes opgestookt in alle wagens omdat het koud was.
De motoren mochten heerlijk droog overnachten in de stal.

Op vrijdag hadden we een lekkere pasta maaltijd die afgesloten werd door een heerlijk stuk gebak welke vers gemaakt was door Yvonne van Looveren. Heerlijk Yvonne!

Veel later op de avond toen iedereen naar zijn eigen wagen was om lekker te gaan slapen, kreeg iedereen nog bezoek van twee zigeunervrouwen die nog even bij iedereen de hand kwamen lezen.Wat daarvan de uitkomst was, is alleen voor de deelnemers bedoeld, dus daarover laten we niets los.                      

Op zaterdag ging het na het ontbijt richting Orvelte. Dit is een museumdorp waar een heerlijke Drentse lunch voor ons klaar stond

Na de lunch weer op de motoren richting herinneringskamp Westerbork. Dit was tijdens de tweede wereldoorlog een doorvoerkamp voor Joden. Dit bezoek was zeer indrukwekken

Na terugkomst bij ons zigeunerpark werden we opgewacht door de broer van Joop Braakhekke, Arie Braakhekke. Deze had tesamen met zijn vrouw Dirkje een halve nacht en dag hard gewerkt om voor ons een geweldig buffet voor te schotelen. Iedereen heeft heerlijk hiervan gegeten.                        

Dank aan Dirkje en Arie!!!!! 

Na het eten werden we nog getrakteerd door Miranda die taarten had besteld om de “eerste” verjaardag van Ray samen met ons te vieren. Dank je wel Miranda en gefeliciteerd Ray.

Er werd die nacht nog lang gezongen bij het kampvuur….

De volgende dag maakten wij ons klaar om de deelnemers te ontvangen voor de laatste zondag toertocht van dit jaar. Deze kwamen door de koud en de regen helemaal naar Drenthe om toch hun clubgeest te tonen. Respect mensen!

Om elf uur werden we uitgezwaaid door de eigenaren van Boheems Paradijs en eindigde ons Vulcan weekend en begon de laatste, koude, natte toertocht van dit jaar. 

Hierbij willen wij weer iedereen bedanken voor het vertrouwen welke jullie ons gegeven hebben om dit weekend te organiseren. Het was weer heel gezellig!

Rona en Henk

 

EEN OKTOBERVERHAAL, OOK GELDIG IN NOVEMBER EN DECEMBER.

Op dit moment kijk ik even terug naar zondag 18 oktober 2015. De laatste toertocht van 2015 staat op de agenda. Voor mij de laatste toertocht als Toercommissaris. Vanaf seizoen 2016 zal Chico Kailola die taak op zijn schouders nemen. Voor mij dus wel een bijzondere dag.

Het vertrekpunt is Holsloot bij Boheems Paradijs. Tegen de 30 VOCN leden hebben daar het traditionele Vulcan Weekend meegemaakt en de toertocht zal de aanvang richting huis maken. Althans, voor de meesten. De route ’s-Gravenzande – Holsloot is ongeveer 235 kilometer, maar gaat wel langs Bijleveld, het Zwaan punt voor onze regio. Daar wilde ik wel tegen 07.45 arriveren dus 07.00 de startknop ingedrukt. Voor de gelegenheid heb ik maar de dempers volledig gedemonteerd dus de omgeving weet dat ik ben vertrokken. Het is droog maar dat zal niet de hele dag zo blijven, de voorspelling is matig tot slecht. Wellicht hebben we wat geluk. Enfin, onderweg. In het Westland draai ik de A20 op en na 2 kilometer kan het gas er af, mist! En niet zo zuinig ook. Het is een “daar-wordt-je-ook-lekker-nat-van” mist. Een lekker tempo is onverantwoord! Mijn streeftijd zal ik wel niet halen? Bij Gouda krijg ik weer zicht dus het gas er op. Lekker hoor, die uitlaten onder het aquaduct!

Bijleveld. Met koffie! Dirk van Ravestein gaat de kar trekken naar het startpunt, 08.15 vertrekken we. Het is droog en we zien een blauwe lucht boven de nevelige lucht. Dat gaat best goed? De groep, slechts 4 personen want de meesten zitten al in Holsloot, nadert Utrecht en we zien de zon opkomen. Ha, dat gaat echt goed! 15 Minuten later, tegen Amersfoort aan is de zon verdwenen en die zullen we ook niet meer zien die dag. Als we arriveren bij Boheems Paradijs is het zo gemeen aan het miezeren en eigenlijk wel waterkoud. We krijgen een meer dan vriendelijk onthaal met koffie en gebak en de complimenten “dat we toch maar zijn gekomen”. Echte Die Hards dus.

We krijgen, buiten de standaard “verhalen” niet al te veel te horen van de mensen over hun verblijf daar. “What Happened At Boheems Paradijs Stays in Boheems Paradijs” neem ik dan maar aan?

Het welkom praatje van Dirk, onze voorzitter, Chico en ik die uitleggen hoe we het op straat weer gaan doen en dan op weg. De eigenaars staan ons uit te zwaaien. Omdat Chico zijn zus heeft meegenomen hebben we besloten dat Chico vandaag de ToerBoer is, dan kunnen ze wat rustig blijven rijden. Ik pak begeleiding op. Kijken of ik dat nog kan!

Het is dus nat en we rijden landelijk. Ik voel de bui al hangen met die kleine wegen en landbouw voertuigen. De volgende ochtend, als alles opgedroogd is, zal blijken dat ik het goed had met die bui. Motor en kleding zien er niet meer uit. Eén zandkleurig geheel. Dat wordt schrobben, borstelen, boenen en spelen met de hoge drukspuit.

De miezer wordt regen, jammer. Met gepaste snelheid doorkruisen we het landschap. Best wel mooi, dat Nederland. De volgende regel op de route rol, nr 33 na 46.5 km laat zien: L A(Links Af), Kalkwijk. Daarachter, tussen haakjes kan glad zijn als ’t regent (hoe ironisch). Twee begeleiders worden vooruit gestuurd, 1 man om het tegemoetkomende verkeer te blokken en 1 man die, als we linksaf zijn geslagen, op die smalle weg tegemoetkomend verkeer moet controleren. Het punt van linksaf slaan is enigszins moeilijk te zien en ineens aanwezig. Een toerbegeleider ziet ineens dat hij er is en remt af, de tweede man, Ad Smeulders ziet het net iets later, merkt dat zijn collega al remt en gaat in de ankers. De motor maakt een licht zwiepende beweging, gaat richting berm en paal, maakt een paar rare bewegingen en Ad is onderuit! Schrik alom. Een gedetailleerd verhaal is te lezen en te zien op ons forum. In een notendop: Wat schrammen en kneuzingen, uiteraard wat motorschade maar bovenal een ego met een behoorlijke knik! En natuurlijk “de schrik”, één ding: alles komt goed. De opvang van de bewoners daar die het toevallig hadden zien gebeuren is perfect. Een kachel, koffie en zelfs een broodje hamburger brachten weer wat rust. Repatriëring was snel ter plaatse.

Toen e.e.a. onder controle was is de groep weer op pad gegaan naar het lunchadres zo’n 30 kilometer verderop. De bistro in het Landal park te Holten had een ruimte voor ons gereserveerd waar een “eenvoudig doch voedzame lunch” voor ons gereed stond. Er was een idee om de gasten van het park, die daar zin in hadden, een “fotomomentje” aan te bieden bij en/of op de motoren. De weersomstandigheden hebben echter wat in het eten gesmeten (vroeger heette dat roet maar met die Zwarte Piet toestanden van vandaag de dag durf ik dat nu niet zo snel meer te roepen).

Een paar leden wilden, gezien het weer en het vervelende voorval met Ad, liever stoppen. Geen probleem uiteraard, je moet je “veilig” voelen op de motor en bij twijfel niet doorgaan.

Het merendeel ging op pad naar het eindpunt, zo’n 75 kilometer verderop. Het parkeerterrein van het AC wegrestaurant te Stroe bood plaats genoeg voor ons. Na de bekende slotspeech van die dag konden we huiswaarts, richting kachel. Het was een lange dag!

Op naar het Winterfeestje en dan al snel naar de nieuwe Algemene Leden Vergadering(ALV) waar we seizoen 2016 mogen aftrappen. Tijdens die ALV worden de nieuwe ledenpasjes afgegeven met daarbij, en daar gaat het even over, de felbegeerde jaarbalk! De jaarbalk wordt verkregen als er genoeg stempels staan op de stempelkaart. Bij deelname aan een toertocht is er een stempel te verdienen. Bij “voldoende” stempels kom je in aanmerking voor de jaarbalk. Je moet de stempelkaart natuurlijk wel inleveren anders komt er helemaal niets. Dus: zorg dat ze bij het bestuur of ondergetekende terecht komen. Tegenwoordig kan dat ook via een elektronische weg. Een scan via e-mail of een foto maken met de smartphone en even sms-en of Appen.

Daarmee is de toeragenda voor 2015 afgesloten, 2016 staat voor de deur en we hebben nog geen volle agenda. Dus wees niet benauwd en trek de stoute laarzen aan. Zodra die goed zitten zet dan eens een motorrit uit voor de andere leden. Het zal zeer worden gewaardeerd en het is heel leuk werk om dat in de wintermaanden te doen. Heb je hulp nodig? Gewoon even vragen hoor en het komt goed. Je kunt je melden door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Enfin, het eind van dit epistel komt in zicht. Mocht zich geen volgende gelegenheid voordoen dan wil ik van deze gebruik maken om jullie hele fijne feestdagen toe te wensen.

Op naar 2016!

Groet van jullie Toerboer, Ron Harsveld.

 

De Bende van Dirk:

Het eerste lustrum zit er aan te komen. Volgend jaar gaat De Bende voor het vijfde achtereenvolgende jaar op pad. Na Sud-Tirol, de Dolomieten, Franse Alpen en Beieren is nu Karinthië het reisdoel.

De reis staat gepland van 9 t/m 16 juli 2016

We gaan via een tussenstop in Ingolstadt naar Gasthof Post in Oberdrauburg.
Hier blijven we vijf nachten zodat we vier prachtige tochten kunnen maken door Karinthië.

 

Dirk van Ravestein

 

De agenda voor de komende maanden:

10 jan.           Nieuwjaarsreceptie en ALV in Rijswijk (Gelderland)

18-21 feb.      Motorbeurs in Utrecht. De VOCN staat hier natuurlijk weer met een stand.

12 maart        Eerste zaterdagtocht: van Elst (Gld) naar Gorkum

20 maart        De Kwijldag, georganiseerd door Adri Houtveen.

03 april          Eerste Toertocht van 2016