Nieuwsbrief van de VOCN - Derde jaargang - Nummer 4

Beste motorvrienden en vriendinnen,

De nazomer heeft nog een flink aantal prachtige motordagen voor ons beschikbaar gesteld en ik hoop dat jullie er heel erg van genieten. In het bestuur zijn we natuurlijk al weer volop aan het plannen voor volgend jaar, maar daarover straks meer. Eerst gaan we dit jaar een daverende afsluiting van het seizoen krijgen: we gaan namelijk

P r i j s b o w l e n ! ! !

Dus niet zomaar een balletje over de baan laten stuiteren, maar het gaat om de knikkers! We gaan strijden om het prachtige en unieke VOCN-verrassingspakket!
Je merkt het al: kosten nog moeite worden gespaard om het tot een onvergetelijke avond te laten uitgroeien.
Omdat bowlen op de lege maag geen goede zaak is, wordt er eerst voor ons de tafel gedekt en gaan we steengrillen. Kunnen we meteen onder het genot van een drankje al die sterke verhalen eens rustig uitwisselen en alvast plannen bedenken voor het nieuwe seizoen.

  

Dit gaat allemaal plaatsvinden op zaterdag 28 november 2015 bij Dok 99, Straatweg 99 te Rotterdam. Het steengrillen begint om 18:00 uur en we bowlen van 20:00 tot 21:00 uur. Aansluitend is dan de prijsuitreiking.

Je moet je hiervoor van te voren via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. opgeven en de kosten bedragen € 34,50 per persoon. Aanmeldingen moeten voor 1 november 2015 binnen zijn in verband met de definitieve reservering. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Ik hoop veel leden te zien bowlen en strijden om dat verrassingspakket.

Dirk van Ravestein.

Muntjes voor de lunch:

Naar aanleiding van de toertocht van gisteren, zondag 20 september zou ik graag wat kwijt willen.

Voor aanvang van iedere toertocht zit ik samen met een mede clublid bij het startpunt om muntjes te verkopen voor de lunch tijdens die toertocht.
De reden hiervoor is om te zien hoeveel mensen mee willen lunchen tijdens de toertocht.
Vlak voor de start van de eerste helft belt de uitzetter van die dag naar het lunchadres om door te geven hoeveel mensen er komen voor de lunch.

De lunch bestaat bijna altijd uit een broodje kaas, een broodje ham, een broodje kroket, een soepje en koffie of melk of een sapje.De laatste tijd echter gebeurt het steeds vaker dat mensen pas tijdens de lunchstop naar mij toe komen om alsnog een lunchmunt te kopen. Dit is vervelend voor het restaurant waar we lunchen omdat we al eerder het aantal mensen doorgegeven hadden wat komt lunchen.

De meeste restaurants zijn redelijke flexibel en kunnen wel iets meer lunches verzorgen. Op 20 september was dit restaurant niet berekend op meer eters en hadden zij een precies afgepast aantal broodjes klaar gezet.

Doordat er een aantal mensen niet op tijd een muntje hadden gekocht en omdat er mensen waren die twee broodjes kroket, twee broodjes kaas en twee broodjes ham namen en er mensen waren die meer dan één sapje namen, waren er uiteindelijk ca. 8 personen die geen lunch hadden. Dat wil zeggen dat deze mensen een snel ontdooit boterhammetje met kaas kregen en een broodje kroket of frikandel.

Lieve mensen, denk niet alleen aan jezelf maar houd er rekening mee dat iedereen betaalt voor de lunch, dus wees op tijd met het kopen van een lunchmunt en hou je aan het aantal broodjes wat aangeboden wordt  voor de lunch. Het zou jammer zijn wanneer we als politieagent moeten controleren of iedereen zich aan de afspraak houdt. Bij deze ook het verzoek aan toekomstige toeruitzetters om bij het verhaaltje voor de website  te vermelden wat de lunch kost en wat men daarvoor krijgt.

Het was overigens een mooie toertocht met de nodige spannende momenten zoals daar een deltavlieger was bij vliegveld Lelystad die de daling te vroeg inzette en een aantal losgebroken koeien die schrokken van het uitlaat geweld.

Lieve groet, Rona.

 

Vacatures:


In de vorige Nieuwsbrief hebben we melding gemaakt van het feit een aantal bestuursleden de eerst volgende ledenvergadering terugtreden als bestuurslid .Aan de oproep om je aan te melden voor een functie in het bestuur hebben nog maar weinig leden gehoor gegeven. Dat verrast ons niet, maar stemt ons wel een beetje treurig.
Daarom herhalen we de oproep om contact op te nemen met een van de huidige bestuursleden als je denkt wat voor de vereniging te kunnen betekenen.
Als je iemand weet die staat te popelen om zich aan te melden, maar hij/zij durft niet zo goed, vertel dat ook een van ons. Dan kunnen wij contact zoeken.

Het bestuur.

De Bende van Dirk:

Van 15 tot 22 augustus was De Bende weer op pad. Ditmaal was het Beierse Woud het reisdoel. e hadden een hotel geboekt in Buchlberg bij Passau vlak bij het drielandenpunt van Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. We hebben daar vier nachten doorgebracht in Hotel Zur Post dat ik jullie van harte kan aanbevelen als je daar in de buurt wilt motorrijden. ijk voor alle informatie op www.bikeotel.de.

De wegen in dat gebied zijn prima, het landschap is wonderschoon, de maaltijden zijn heerlijk en het bier smaakt geweldig.
Het weer zat niet echt mee en bij sommigen stonden de laarzen dan ook vol water. Maar ook dat mocht de pret niet drukken. Er wordt al weer volop gewerkt aan de tocht van 2016. Dat wordt dan het eerste lustrum van De Bende.

Dirk

 

De agenda voor de komende maanden:

16-18 okt:      Vulcanweekend

18 okt:           Toertocht, informatie komt op de site.

31 okt:           Laatste zaterdagtocht “Om het af te leren” vanuit Berkel en Rodenrijs

28 nov.          PRIJSBOWLEN

10 jan.           Nieuwjaarsreceptie en ALV in Rijswijk (Gelderland)

20 maart        De Kwijldag, georganiseerd door Adri Houtveen.