Goede middag allemaal,
Het is een prachtige zomerdag ergens halverwege de maand juli, het is heerlijk weer, bijna vakantie en het biertje is heerlijk koel. Kortom: ik heb het prima naar mijn zin. Rond deze tijd is het motorseizoen al een eind op streek. Velen van jullie zijn, gaan bijna of komen net terug van vakantie, al dan niet per motor. Als VOCN hebben we een viertal toertochten gehad die allemaal een groot succes kunnen worden genoemd, er zijn drie zaterdagmiddag tochten geweest die ook echt de moeite waard waren en we hadden een zeer geslaagde lange tocht van bijna 400 kilometer naar het Drielandenpunt bij Vaals.

Tussendoor heb ik op 13 juni meegedaan aan de Motary van de VMTC. Dit is een toertocht van ruim 450 kilometer voor een goed doel. Het was een prachtige tocht maar het mooiste kwam een week later via de mail met het bericht dat we met ruim 700 motorrijders € 30.000,- hebben binnengehaald voor de Manege in het Biobos waardoor er o.a. een geheel nieuwe koets gekocht kan worden voor kinderen in een rolstoel die dan zelf koetsier kunnen zijn. Als iemand belangstelling heeft: volgend jaar is de Motary op 11 juni.

 

En er staat binnen de VOCN ook nog veel meer te gebeuren, zoals het traditionele Vulcan Weekend, mooie toertochten en zaterdagmiddag tochten. Zie ook de agenda aan het einde van deze nieuwsbrief.

 

Dirk van Ravestein

 

Vacatures

De helft van het motorseizoen hebben we er  al weer bijna op zitten. Hoe dan ook, zo langzaam aan is 2016 in zicht. Natuurlijk is het bestuur daar al mee bezig. Per slot van rekening willen we dat op het volgende seizoen ook weer met veel plezier  teruggekeken kan worden. Een paar zaken vragen daarbij nu alvast om jullie aandacht.

 

Zoals wellicht bekend heeft Ron, onze onvolprezen toerboer, aangegeven dat 2015 zijn laatste seizoen is in die functie. Het werd steeds lastiger voor hem om het voorrijden en alle andere werkzaamheden die verband houden met het optimaal voorbereiden van een toertocht, te combineren met zijn dagelijkse werkzaamheden.  Het ziet er op dit moment naar uit, dat we erin slagen om een oplossing te vinden.

 

Daar blijft het echter niet bij.
Dirk heeft aangegeven dat wegens persoonlijke redenen  2015 zijn laatste jaar als voorzitter is.

 

Robert is inmiddels toegetreden tot het leger AOW-ers en heeft besloten voortaan vaker en langer af te reizen naar warmer oorden. Het zij hem van harte gegund, maar is niet te combineren met een bestuursfunctie.

 

Ruud heeft zes jaar het secretariaat bemand  en dient dus volgens de statuten plaats te maken.

 

Ergo: er komen drie bestuursfuncties vacant waarin op de komende Algemene Ledenvergadering voorzien dient te worden. Aan jullie deze schone taak.

 

Mocht je interesse hebben iets voor je club te betekenen en wil je info over de te verrichten werkzaamheden, steek dan even je licht op bij een van de bestuursleden. Vanzelfsprekend staan ze open voor je vragen en zullen die naar beste kunnen beantwoorden.

 

We hopen op jullie medewerking.

 

 

 

Het Bestuur

 

 

 


Beschrijving ZaterdagToerTocht  5 september.

 

Start: AC Restaurant  ’t Harde: A28 afslag ’t Harde, onder aan de afrit linksaf onder de snelweg door.

 

Tanken:  onder aan de afrit rechts en dan ligt het benzinestation meteen aan de linkerkant


Om 13.00 uur vertrekken we vanaf de parkeerplaats bij het restaurant om de eerste 12 km over de Veluwe te rijden. We rijden hier door De Dellen, een afwisselend landschap van bos en heide. De bossen waar we doorheen rijden stammen uit het begin van de 19de eeuw.  We nemen de rand van het plaatsje Epe mee om vervolgens langs het Apeldoorns Kanaal  en door  weilanden afgewisseld met bomenrijen koers te zetten naar het dijkje langs de rivier de IJssel van Deventer naar Zwolle. Bij Terwolde gaan we de dijk op volgen deze ongeveer 20 km tot aan Hattem Onderweg een prachtig uitzicht over de uiterwaarden van de IJssel en de IJssel zelf uiteraard. In het centrum van Hattem zoeken we een plekje om de inwendige mens te verzorgen. Na Hattem pakken we de IJssel weer op richting Kampen. Onder Kampen rijden we over de dijk aan de
zuidkant van het Veluwemeer naar het vestingstadje Elburg.  We rijden om de haven heen, waar normaal gesproken de Elburgse botters hun ligplaats hebben. Vanuit Elburg gaan we het laatste stuk weer door de bossen over mooie binnendoor weggetjes naar Nunspeet, waar we de tocht eindigen bij “Joris”.  We hebben er dan net iets meer dan 100 km opzitten door een zeer afwisselend landschap.

 

Herman Fijnvandraat

 

Vulcanweekend 2015,

 

Wat zullen we er over zeggen…                                        

 

Dat het een speciaal weekend wordt, is zeker.

 

De locatie is nog geheim omdat het een hele bijzondere is, maar ligt in het Drentse land tussen Hoogeveen en Emmen. Het is een locatie waar we iets minder luxe hebben dan de laatste twee keren, maar met wel veel meer luxe dan bijvoorbeeld de slaapzolder in Heerlen waar we ook een paar keer geweest zijn met de VOCN.

 

De toiletten en douches moeten we delen, maar er zijn er genoeg. De bedden zijn opgemaakt en wel als we aankomen en daar hoeft niets extra’s voor betaald te worden, dus de slaapzakken kunnen ook thuis blijven.

 

Er zijn nog enkele drie- en vierpersoonskamers beschikbaar en de prijs wordt ongeveer €125,00 pp afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

 

Vrijdagavond zorgen wij voor een simpele maaltijd.

 

Het ontbijt op de zaterdag en zondag verzorgen we met elkaar zoals we dat gewent zijn.

 

Op zaterdag staat een Drentse lunch en een speciale activiteit op het programma.

 

Het diner op zaterdagavond wordt verzorgd door een bijzondere gast en wordt gevolgd door een gezellige avond.

 

Heb je zin gekregen om mee te gaan?

 

Meld je dan aan bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of


                                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Rona van der Vlugt

 

 

 

De agenda voor de komende maanden:

09 aug:          Toertocht

15 – 22 aug:   Bende van Dirk

05 sept:          Zaterdags Rondje Bos en Water,
                     uitgezet door Herman

20 sept:          Toertocht “het Nieuwe Land 2”

03 okt:            Zaterdags Rondje Zuid Hollandse Eilanden vanuit Oud Beijerland

16-18 okt:      Vulcanweekend

18 okt:            Toertocht

31 okt:            Laatste zaterdagtocht “Om het af te leren”